dijous, 17 d’abril del 2014

Els Dracs a Catalunya Ràdio

15/04/2014

Catalunya Ràdio promou noves veus literàries per Sant Jordi amb la Setmana del Drac

Per segona vegada, l'emissora pública dóna veu als escriptors 'dracs' i els dóna a conèixer al gran públic, enguany en col·laboració amb el digital de cultura Núvol.

Les recomanacions d'autors poc coneguts o novells s'emeten a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, i es poden tornar a escoltar a Catradio.cat Catalunya Ràdio torna a promoure, per segon any consecutiu, nous valors literaris i els dóna veu per Sant Jordi amb la Setmana del Drac.

Aquesta iniciativa, creada amb la voluntat de descobrir noves realitats literàries d'autors poc coneguts o novells que publiquen en editorials catalanes, enguany es fa en col·laboració amb el digital de cultura Núvol. 

Els autors de la Setmana del Drac 2014

· Joan Todó, L'horitzó primer. L'Avenç
· Yannick Garcia, La nostra vida vertical. L'Altra Editorial
· Alba Dedeu, L'estiu no s'acaba mai. Editorial Proa
· Sergi Pons Codina, Mars del Carib. Edicions de 1984
· Maiol de Gràcia, La peixera. Edicions del Periscopi
· Joaquim Soler, París-Bis. Lleonard Muntaner Editor
· Gemma Casamajó, Terra campa. Pagès Editors
· David Gálvez, Cartes mortes. Editorial Males Herbes
· Albert Pijuan, El franctirador. Angle Editorial
· Alba Sabaté, Aniversari. Editorial Empúries
· Lluís Calvo, L'endemà de tot. Raig Verd Editorial

Aquests onze 'dracs' són escriptors de gran valor literari, escollits a partir d'una selecció de crítics i especialistes, que els dies previs a Sant Jordi seran entrevistats dins la programació de Catalunya Ràdio. Les seves intervencions queden recollides en una pàgina especial a Catradio.cat i es pot ampliar la informació d'aquests autors al web del Núvol.

La Setmana del Drac va néixer l'any passat, quan Catalunya Ràdio va decidir apostar per la figura del drac, la més amagada de la llegenda de Sant Jordi, que representa la veu dels autors per descobrir, en contraposició amb els més coneguts, que presenten novetats el 23 d'abril.

La participació dels 'dracs' a Catalunya Ràdio

Després de l'entrevista a Sergi Pons al programa "Sentits" de Catalunya Informació i a "El suplement de Catalunya Ràdio", aquest dimarts Yannick Garcia conversarà amb Joan Barril a El Cafè de la República, i dijous Joan Todó participarà a la tertúlia de "L'oracle", amb Xavier Graset.

El dia de Sant Jordi, durant la programació especial de Catalunya Ràdio a la plaça de Catalunya, Mònica Terribas entrevistarà Albert Pijuan i Alba Sabaté a "El matí de Catalunya Ràdio", David Gálvez i Gemma Casamajó seran els convidats de "L'oracle", i Maiol de Gràcia i Sergi Pons seran a "La tribu", amb Xavi Rosiñol.

A més dels espais dedicats als autors 'dracs', els oients també podran sentir pinzellades culturals amb les novetats editorials d'aquest any i les recomanacions de lectura d'escriptors a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Aquests espais es podran tornar a escoltar a Catradio.cat, que durant aquests dies també ofereix un tast de les novetats bibliogràfiques que han publicat professionals de l'emissora.