dijous, 29 de maig del 2014

Debat obert sobre literatura ('Bon Dia Andorra')


Villaró, Gálvez, Colom i Salvadó obren un debat sobre literatura

Escrit per: 
E.J.M./T.M.
¿Quina és la situació actual de la literatura a Andorra? I, en general, ¿de quina salut gaudeix el sector cultural? Aquests són alguns dels interrogants que es plantejaran en el primer debat obert organitzat pel Centre de la Cultura Catalana (CCC). L’entitat, que treballa amb un pressupost de mínims, proposa una tertúlia oberta sobre literatura i cultura el 10 de juny, a les vuit del vespre, a La Llacuna.
Els convidats són els escriptors Albert Villaró, David Gálvez, Teresa Colom i Albert Salvadó. L’exgerent del CCC i ara col·laborador voluntari, Arnau Colominas, moderarà una taula rodona introductòria i, de seguida, es demanarà la intervenció del públic. L’acte és obert a tothom, però es convida a la fila zero editors, llibreters, polítics, periodistes i gent involucrada en el sector cultural. L’objectiu de l’activitat és reflexionar i arribar a conclusions sobre l’estat de la cultura al país. “Serà una pluja d’idees”, diu Colominas.
La intenció del CCC és organitzar diversos debats dinàmics sobre diferents temes i que la cultura en sigui un tema recurrent. De fet, des del CCC es valora que en un país de dimensions tan reduïdes hi hagi tanta activitat cultural, però considera que l’organització dels actes és “un desgavell”.
Després del desmantellament dels centres de cultura catalana a l’exterior per part de la Generalitat, el CCC funciona sense personal professionalitzat i tira endavant pel suport dels extreballadors. Els fons s’ingressen gràcies a les subvencions del Comú d’Andorra la Vella i del ministeri de Cultura, amb què poden organitzar diverses activitats com els berenars literaris i les presentacions de llibres, la Mostra de cinema català i Sant Joan. El debat obert es munta amb un pressupost de “zero euros”. Per convocar els músics al premi Carles Sabater caldrà esperar a saber quin ajut els atorga el Govern català per al 2014.