dimarts, 11 d’agost del 2009

Cartas muertas, nou blog?

Aquest blog en què ara sou va néixer per acollir els articles que anava publicant a la premsa andorrana, sobretot durant l'any que vaig perpetrar la columna setmanal "Faves tendres" al BonDia Andorra (tot el 2008). Hi vaig anar penjant també articles previs o simultanis apareguts a El pont d'Aixovall, Diari d'Andorra o Viure als Pirineus (2006-2009).

Vaig aprofitar aquest calaixet per publicar tambe relats curts no premiats (¿2007-2009?). Els dos grans clàssics, amb dues participacions per barba són: el concurs de contes de Nadal de la Biblioteca Pública del Govern d'Andorra i el de literatura exprés.

Després va venir la col·laboració amb l'insensat de l'Antoni Caus, que durant la temporada 2008-2009 em va demanar que llegís "el que vulgués" per la secció "La idea" del seu programa de ràdio El somriure de la Medusa. Evidentment, vaig fer de tot menys aportar i llegir idees. L'experiència em va servir per desenterrar i de vegades maquillar vells cassigalls dels quals no m'avergonyia del tot. Alguns dels textos eren ja majors d'edat i podien per tant tenir carnet de conduir, feines precàries, ex parelles, fills, problemes amb la beguda, etc. Vida pròpia, vaja. Jo els he anat observant entre crític i benèvol i me n'he mirat de desentendre una mica; només fins on un pare és capaç de fer-ho.

Fins aquí, la primera part de la vida d'aquest blog. La majoria, textos breus publicats o radiats. Alguns, relats inèdits no premiats.

La segona època, quan ja no hi ha producció regular en premsa, s'inicia quan tinc la pensada d'anar penjant lliuraments de la meva novel·leta Res no és real. La idea no era dolenta; la realització penso que sí. Aprofito per agrair a l'únic lector més o menys constatable de la iniciativa, l'Albert Roig, la seva bona fe.

Ara tinc la idea de fer el mateix que amb Res no és real també amb la primera novel·la que vaig escriure: Cartas muertas. És en castellà, amb la qual cosa em plantejo si no valdria la pena obrir un nou blog especial. D'altra banda, ja en tinc uns quants de blogs... Més diversificació potser impliqui menys efectivitat. Tanmateix, potser fóra bo deixar aquest blog David Gálvez Casellas aparcadet aquí tal i com està avui, latent, i començar una nova aventura en una altre lloc... Mmmmm! Rumiando espero, la decisión que quieroooo!


TO BE CONTINUED

9 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Prou em coneixes i saps que defenso la diversificació de blogs per a continguts diversos.

Em serveix a mi per tenir les cosetes més endreçadetes i penso que el possible lector també ho agraeix.

Sobretot, mirant-ho amb la perspectiva d'algú que hi arriba en un futur més o menys llunyà i no quan acabes de penjar l'escrit.

Però ho facis com ho facis et buscarem i et llegirem. :-)

David Gálvez Casellas ha dit...

Gràcies pels ànims, Pàmies!

Ja tinc la decisió girebé presa. Rumio només la millor manera d'executar les idees que tinc.

Alhora, dono tombs a com es podria millorar la publicació per lliuraments de "Res no és real".

D.

Salvador Macip ha dit...

Ei, que jo també llegeixo quan puc el Res no és real... És bona idea això de penjar novel·les per fascicles. El Cartas muertas té un format adequat per a un blog. Endavant!

David Gálvez Casellas ha dit...

Gràcies, companys, moltes gràcies! No volia menystenir-vos. Simplement no em constava que ningú més hagués seguit la iniciativa regularment i em qüestionava si podia ser efectiva i perpetuable.

Salut!

David Gálvez Casellas ha dit...

Ja hi treballo... I us ho adverteixo. No serà un sinó tres blogs: "Cartas muertas" també en anglès i castellà. No podia ser d'una altra manera. Com deia l'altre: "Si m'hi he de posar, m'hi poso".

reflexions en català ha dit...

Ben fet, tot i que trobo que novel·la per entregues i blocs no casen gaire.

David Gálvez Casellas ha dit...

Tens raó. Estic mirant d'empescar-me la manera que el producte quedi ordenat de-dalt-a-baix coincidint amb la idea de principi-final del llibre. L'ordre revers del blog em molesta una mica peruna obra que continua. Penso que ho tinc ben encarat.

Albert Roig ha dit...

Bé, doncs, hi dic la meva. A mi em sembla una molt bona idea casar blocs i novel·les. I no crec que sigui un gran problema que no segueixi el relat al bloc la mateixa geometria que al llibre. De fet crec que qui vol ja sap com llegir i a on ha d'anar per seguir el fil de la història en cas que l'hagi començat a la meitat.

Si et serveix de consell, David, a mi també m'agrada la idea de diversificar en més blocs.

Salut, i, com podeu veure, ja he tornat dels catorze dies de vacances.

David Gálvez Casellas ha dit...

Gràcies a tots per passar per aquí i dir la vostra.

Gràcies, Albert. Potser tens raó i ho publico tal i com raja... Sense complicar-me la vida: ordre invers típicament bloger. Per què no?

Bon retorn!