dilluns, 1 de desembre del 2014

Nota sobre "Res no és real" al BonDia (Esther Jover)


Escrit per: 
E.J.M./Foto:T.M.
A
David Gálvez li ha agafat el cuquet per publicar i, després d’aventurar-se amb Cartes mortes(2013), l’editorial Males Herbes torna a confiar en l’escriptor i prepara l’edició de la seva segona novel·la, Res no és real. Està previst que el llibre surti al mercat literari el febrer de l’any que ve, segons va avançar ahir Gálvez.
El text no és nou. De fet, l’autor ja el va presentar a l’editorial alhora que el manuscrit de Cartes mortes, però s’ha esperat un any entre la publicació de cada novel·la. Quant a la trama, poc ens en pot revelar ja que “m’agrada que el lector munti les peces”, aclareix l’autor. De Res no és real ha explicat que és una narració “en primera persona d’algú que escriu un diari personal sobre la comunitat on viu”, confessa, “i el lector s’haurà de fer la idea d’on passa, què hi passa... Hi ha molts forats, molts misteris”, conclou Gálvez. I amb la mel als llavis l’escriptor puntualitza que no té res a veure amb Cartes mortes: “És narrativa més senzilla de factura, de llenguatge, no hi ha referències culturals i és una novel·la més curta.”
L’escriptor admet que tant Cartes mortes com Res no és real són obres que havia conclòs cap als anys 2007-2008. Les tenia al calaix perquè no pensava publicar-les, però ara, en comprovar que el que escriu agrada, Gálvez es llança a l’aventura editorial. Amb Cartes mortes li ha anat bé i espera repetir-ho amb la pròxima novel·la.
Mentrestant, no para d’escriure, combinant-ho amb la seva vida professional (i personal), “sense pressió”. Però, això sí, amb dues novel·les entre mans.